Η νεολαία ταξιδεύει.

 Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι οι νέοι ταξιδιώτες είναι εκείνοι που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στα ταξίδια τους και αντιπροσωπεύουν σήμερα το 20% του διεθνούς τουρισμού.

Η World Youth Student and Educational Travel Confederation (WYSE Travel Confederation) δημοσίευσε τη νέα της έκθεση “New Horizon’s III”, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για τις συνήθειες των νέων σε σχέση με τα ταξίδια. Η έκθεση, που αποτελείται από τα τελευταία στοιχεία μιας μελέτης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2002 και στη συνέχεια το 2007, περιέχει τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν πάνω από 34.000 νέοι ταξιδιώτες από 137 χώρες.
Η “New Horizon’s III” αποκαλύπτει μια πιο λεπτομερή εικόνα του κλάδου σχετικά με το πώς η τουριστική βιομηχανία των νέων έχει γίνει όλο και πιο πολύπλοκη, σε ένα διαφοροποιημένο δημογραφικά περιβάλλον. Η έκθεση ρίχνει φως στα κίνητρα που οδηγούν τους νέους να ταξιδεύουν και δείχνει μια αύξηση στη νέα τάση του πολιτιστικού τουρισμού.
Οι νέοι ταξιδιώτες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην απόκτηση πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής εμπειρίας, καθώς και στη βελτίωση της εκπαίδευσης τους και τις προοπτικές εργασίας και όχι απλώς να ταξιδέψουν για να κάνουν διακοπές.
Η έκθεση δείχνει ότι οι νέοι ταξιδιώτες αντιπροσωπεύουν πλέον το 20% του διεθνούς τουρισμού, καθιστώντας τους μια εξαιρετικά σημαντική οικονομική δύναμη. Το 2012, τα 138 δισεκατομμύρια λίρες από τα 692 δισεκατομμύρια λίρες που ξοδεύτηκαν στον τουριστικό τομέα, προήλθαν από νέους ταξιδιώτες. Η αύξηση των δαπανών της νεολαίας ξεπέρασε κατά πολύ εκείνη των άλλων διεθνών ταξιδιωτών, των οποίων οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά μόλις 3% κατά την ίδια περίοδο.
Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης τον τρόπο που οι νέοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να επικοινωνούν και να κλείνουν τα ταξίδια τους, ο οποίος εξελίσσεται ραγδαία και έχει σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία, η οποία πρέπει να εξελίσσεται για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες και ποικίλες απαιτήσεις.

Πηγή:  www.news.gr