Alternative Paris !!!

Το Παρίσι είναι γνωστό ως "η Πόλη του Φωτός" και μάλιστα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους... απανταχού ερωτευμένους!

Ωστόσο, πέρα από ένας πολύ ρομαντικός προορισμός, η πόλη διαθέτει ακόμη πολλά αξιοθέατα και μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε για να... εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.
Άλλωστε πληροφορίες για όλα αυτά μπορείτε να βρείτε σε όλους τους ταξιδιωτικούς χάρτες και οδηγούς. Υπάρχουν όμως μερικά ακόμη πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να σας μείνει το ταξίδι σας στην παριζιάνικη πρωτεύουσα... αξέχαστο! Αυτά είναι:

1. Να αγοράσετε ρούχα με το κιλό!

Όλοι γνωρίζουν ότι το Παρίσι είναι μία από τις μητροπόλεις της μόδας και της υψηλής ραπτικής, ωστόσο αυτή... δεν απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια! Μην απογοητεύεστε. Υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα... "Kilo Shop". Βρίσκεται στην περιοχή Marais και σε αυτό μπορείτε να αγοράσετε ρούχα... με το κιλό. Οι επιλογές πολλές: από vintage μέχρι ό,τι άλλο τραβήξει την προσοχή σας. Πάρτε αυτά που θέλετε, ζυγίστε τα και πληρώστε από 20 έως 30 ευρώ το κιλό.

2. Να κάνετε υποβρύχιο... ποδήλατο!

Το "water biking" θα σας κρατήσει σε φόρμα και θα "ξυπνήσει" το σώμα σας για να αντέξετε όλη τη μέρα. Αρκεί μια υποβρύχια βόλτα 30 λεπτών για να νιώσετε... "άλλος άνθρωπος".

3. Να επισκεφθείτε ένα ξεχωριστό τζαμί!

Το "Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού" (La Mosquee de Paris) θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική επιλογή σας για ένα ξεχωριστό απόγευμα. Μια όαση της Ανατολής στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου μπορείτε να πιείτε το τσάι σας επάνω σε αναπαυτικές μαξιλάρες κάτω από κέδρους ή να απολαύσετε ιδιαίτερες γεύσεις στο εστιατόριο και το παραδοσιακό χαμάμ (μόνο για γυναίκες).
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Γαλλίας και αποτελεί το κέντρο της παρισινής μουσουλμανικής κοινότητας και κατοικία του Μεγάλου Ιμάμη. Περιλαμβάνει θρησκευτικά, εκπαιδευτικά και εμπορικά τμήματα. Στην καρδιά του βρίσκεται το καθεαυτό τζαμί, καθένας από τους τρούλους του οποίου φέρει διαφορετική διακόσμηση, ενώ ο μιναρές υψώνεται στα 33 μέτρα. Στο εσωτερικό υπάρχει πλακόστρωτη αυλή με μωσαϊκά στους τοίχους και σχέδια στις καμάρες.

4. Να πάτε για clubbing μέσα σε ένα ενυδρείο!

Η νυχτερινή ζωή του Παρισιού είναι πολύ έντονη, αν ξέρεις που να πας. Ένα από τα καλύτερα μέρη είναι "κρυμμένο" στο Τροκαντερό. Στο "Trocadéro Ozu club" μπορείτε να πιείτε το ποτό σας με θέα... μερικούς καρχαρίες!

5. Να δοκιμάσετε τις καλύτερες σοκολάτες

Το μαγαζί του Michel Chaudun στο 7ο διαμέρισμα είναι το απόλυτο μέρος για να δοκιμάσει κανείς την καλύτερη σοκολάτα. Δε θα θέλετε να φύγετε...

Πηγή: www.news.gr