Τα Χωριά των Χριστουγέννων

1. Βέροια: «Το δάσος των Χριστουγέννων» 6 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου

Άλλη μια περιοχή της Βόρειας Ελλάδας θα αποκτήσει το δικό της «χριστουγεννιάτικο χωριό». Στην Ημαθία και συγκεκριμένα λίγο έξω από τη Βέροια θα βρουν οι επισκέπτες το «Δάσος των Χριστουγέννων» στο πάρκο του Αλιάκμονα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10.00 έως τις 21.00.
Στο χώρο του πάρκου μικροί και μεγάλοι θα βρουν το σπίτι του Αϊ Βασίλη, παγοδρόμιο, fun park. Επίσης θα υπάρχουν δημιουργικά εργαστήρια που θα αναπτύξουν τη φαντασία των παιδιών, καθώς και χριστουγεννιάτικη αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του «Δάσους των Χριστουγέννων»

2. Βόλος: «Χωριό του Αϊ Βασίλη» 5 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου

Ο Βόλος θα αποκτήσει για πρώτη φορά το δικό του «χωριό» εν όψει των Χριστουγέννων. Έχει την ονομασία «Χωριό του Αϊ Βασίλη» και θα λειτουργήσει το διάστημα από 5 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου στο χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου.
Ο χώρος θα φιλοξενεί σκεπαστό Παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικο carousel , ρόδα, ιπτάμενο χαλί, αυτοκινητάκια, τρενάκι, συγκρουόμενα και τραμπολίνο. Όλα αυτά θα πλαισιώνονται από καθημερινά μουσικά δρώμενα, ενώ γιορτινά στολίδια και χιλιάδες πολύχρωμα φωτάκια και η φάτνη θα δίνουν τον χαρμόσυνο τόνο των ημερών.
Στο χωριό θα στηθούν ξύλινες λυόμενες κατασκευές, σαν μικρά στολισμένα σπιτάκια, που θα καλύψουν τις ανάγκες αγοράς διάφορων προϊόντων, όπως στολίδια, παιχνίδια, δώρα, γλυκά, σοκολάτες, ζαχαρωτά, καφέδες, σάντουιτς και άλλα πολλά. Κάποια από αυτά θα μπορούν να παραχωρηθούν για δράσεις του Δήμου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε Φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, όπως το Πανεπιστήμιο, αλλά και σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως Φιλοζωικές Οργανώσεις, που θα θέλουν να έρθουν να γιορτάσουν.

3. Γιαννιτσά: «Παραμυθούπολη της Αγάπης» 15 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου

Λίγα χιλιόμετρα από τη «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα» της Έδεσσας βρίσκεται η «Παραμυθούπολη της Αγάπης», που διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο Δήμος Πέλλας στα Γιαννιτσά. Η Παραμυθούπολη θα λειτουργήσει από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου στον πεζόδρομο Γιαννιτσών με ώρες λειτουργίας 10 έως 14.30 και 17.30 έως 22.00.
Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δήμος Πέλλας τηλ. 2382 3 50805 κ 2382 0 84381

4. Δράμα: «Ονειρούπολη» 4 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου

Για 10η συνεχή χρονιά η «Ονειρούπολη» Δράμας θα ανοίξει τις «πύλες» της για να προσφέρει στιγμές ξενοιασιάς και χαράς σε μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα της είναι ιδιαίτερα πλούσιο και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων που δεν αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.
Η φετινή Ονειρούπολη αναμένεται μέσα από τις εκδηλώσεις, τα παιχνίδια και τις δράσεις της να προσφέρει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς από την καθημερινότητα.
Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας θα μεταμορφωθούν σε μια Ονειρούπολη, ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο τα σχέδια του Δήμου είναι μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα.

5. Έδεσσα: «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα» 6 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου

Στην πόλη των καταρρακτών την όμορφη Έδεσσα ο Δήμος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργανώνει τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στο κέντρο της πόλης. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα έχει τίτλο «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα» και οι δραστηριότητές του θα περιλαμβάνουν το σπίτι του Αη Βασίλη, λούνα πάρκ, καθημερινές δραστηριότητες για παιδιά, συναυλίες και εκδηλώσεις.
Η έναρξη λειτουργίας της «Χριστουγεννιάτικης Παραμυθοχώρας» θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου με το άναμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Η «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα» περιμένει μικρούς και μεγάλους για να δώσουν όλοι μαζί μία νότα αισιοδοξίας στις φετινές γιορτές.

6. Ηράκλειο: «Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό» 18 έως και 28 Δεκεμβρίου

Σε ένα «μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό» αναμένεται να  μετατραπεί ο υπαίθριος χώρος του πάρκου “Μικράς Ασίας” (Λ. Κνωσού & Αρτέμιδος γωνία), κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από την Τετάρτη 18 έως το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και γίνονται καθημερινά από τις 5 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, τα Σαββατοκύριακα και την παραμονή των Χριστουγέννων από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ (στις 25 και 26 Δεκεμβρίου ο χώρος θα παραμείνει κλειστός).
Στον χώρο θα στηθούν ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενούν επαγγελματίες που θα διαθέτουν προϊόντα προς πώληση (μικροαντικείμενα, δώρα, κεράσματα), αυτοοργανωμένες ομάδες που θα κάνουν κάποιες δράσεις και θα δίνουν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για το αντικείμενό τους και χειροτέχνες.
Στο χώρο του μικρού αμφιθέατρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου έχει φροντίσει ούτως ώστε καθημερινά να γίνονται εκδηλώσεις μουσικής, παραστάσεις κουκλοθέατρου, θεατρικά δρώμενα, ομιλίες με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων και παραστάσεις χορού.

7. Καρδίτσα: «Ζαχαρωτό χωριό»

Ένα «ζαχαρωτό χωριό» θα στηθεί στο χώρο του άλσους «Παυσίλυπου». Εκεί οι επισκέπτες της Καρδίτσας θα βρουν σπιτάκια με ζαχαρωτά, fun park με τραμπολίνο, τρενάκι και φουσκωτά παιχνίδια, ένα igloo με δραστηριότητες, αλλά και παγοδρόμιο στην πλατεία Πλαστήρα, όλα με το χαμηλότερο δυνατό αντίτιμο.

8. Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης: «Αγγέλων Πόλις» 8 Δεκεμβρίου έως και 5 Ιανουαρίου

Στον Λαγκαδά, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, θα βρουν μικροί και μεγάλοι ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, η «Αγγέλων Πόλις». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 Δεκεμβρίου και την ημέρα αυτή τα παιχνίδια θα είναι δωρεάν. Το χριστουγεννιάτικο αυτό χωριό θα το βρείτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των λουτρών Λαγκαδά.
Στο χώρο θα υπάρχει λούνα παρκ, τρενάκι, ενώ θα παρέχονται και πολλές δράσεις στους μικρούς επισκέπτες στις γειτονίες του «χωριού» και συγκεκριμένα στο «σπίτι των χρωμάτων», στη «ζαχαρούπολη» κ.α. Παράλληλα γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Μαρτάκης, η Φουρέιρα, ο Τσαλίκης και ο Σταν θα δώσουν συναυλίες.

9. Λαμία: «Μαγεμένη Ελατοχώρα» 7 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου

Και η Λαμία θα αποκτήσει το δικό της Χριστουγεννιάτικο χωριό που θα λειτουργήσει το διάστημα από 7 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου στους χώρους της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και με ωράριο λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το Βράδυ.
Παιχνίδια λούνα πάρκ, παγοδρόμιο, φουσκωτά θα προσφέρουν ώρες παιχνιδιού και χαράς στα παιδιά. Το Πάρκο , διαθέτει επίσης και την αναπαράσταση ενός παραδοσιακού χωριού , σε υπαίθριο χώρο , με αληθινά οικόσιτα ζώα, ένα λαχανόκηπο, μια πλαγιά με τα χαρακτηριστικά κτίρια ( Εκκλησία, Δημαρχείο , Σχολείο κτλ) και φυσικά την κεντρική πλατεία ( χοροστάσι). Επιπλέον σε εσωτερικό χώρο, μεταξύ άλλων , θα υπάρχει φούρνος με έναν πάγκο μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής.
Όσοι θέλουν να ενημερωθούν δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της «Μαγεμένης Ελατοχώρας».

10. Λάρισα: «Μύλος των Χριστουγέννων» 6 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου

Ο «Μύλος των Χριστουγέννων» θα διαδεχθεί για φέτος στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας το περσινό «χωριό του Αϊ Βασίλη». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 6 Δεκεμβρίου στο χώρο του ανακαινισμένου «Μύλου του Παπά» δίπλα στα ΚΤΕΛ Λάρισας.
Στις δράσεις θα περιλαμβάνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου, θεατρικά παιχνίδια, χειροτεχνίες και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Στο χώρο του Μύλου θα δεσπόζει το σπίτι του Αϊ Βασίλη, ενώ θα υπάρχει παγοδρόμιο και λούνα Παρκ.

11. Λάρισα: «Χωριό της Αγάπης» Εμπορικό πάρκο Λάρισας δίπλα στο ΙΚΕΑ 22 Νοεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λάρισας σε μεγάλο εμπορικό πάρκο της πόλης έχει στηθεί το «χωριό της Αγάπης». Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους χώρους του μπορούν μικροί και μεγάλοι θα βρουν παγοδρόμιο και παιχνίδια λούνα Παρκ. Επίσης θα υπάρχουν και άλλες δράσεις που περιλαμβάνουν αφήγηση Παραμυθιού, Χειροτεχνίες, Κατασκευές, Ζωγραφική Προσώπου (face painting), Μουσικοκινητικά Παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Για περισσότερες πληροφορίες μικροί και μεγάλοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του «χωριού».

12. Πρέβεζα: «Χριστουγεννιάτικο χωριό» 20 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου

Στο χώρο της Πλατείας Ανδρούτσου θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό της Πρέβεζας. Οι ξύλινες κατασκευές, οι οποίες θα στηθούν θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες.
Τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, να διασκεδάσουν με τους παραμυθάδες στο παραμυθόσπιτο, να φτιάξουν γλυκά και άλλα στο σπίτι των εκπλήξεων και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά χαρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης!

13. Ρόδος: «Παραμυθούπολη»

Στο Ροδίνι θα βρίσκεται η «Παραμυθούπολη» όπου το παγοδρόμιο, το καρουζέλ και άλλα παιχνίδια για παιδιά θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Ο διάκοσμος θα είναι εορταστικός και στο χώρο θα στηθούν 25 ξύλινα σπιτάκια. Η είσοδος του κοινού στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα είναι ελεύθερη ,όμως θα υπάρξει αντίτιμο για τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται σε μικρούς και σε μεγάλους.

14. Σέρρες: «Πολιτεία των Ευχών» 6 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου

Σε άλλη μια πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, στις Σέρρες η «Πολιτεία των Ευχών» αναμένεται να προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς σε μικρούς και μεγάλους. Η «Πολιτεία» θα ανοίξει τις πύλες της στις 6 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου στο κεντρικό πάρκο Σερρών (Θεατράκι) και με συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 10.00 το πρωί έως και τις 10.00 το βράδυ.
Εξαιρετική είναι η ιστοσελίδα της Πολιτείας μέσα από την οποία μπορούν οι επισκέπτες να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο πλαισιώνεται και από συναυλίες όπως αυτή των ΚΟΖΑ MOSTRA. Αξιέπαινη εν μέσω και της κρίσης είναι η προσφορά 5.000 δωρεάν κουπονιών προς τα παιδιά για όλα τα παιχνίδια.
Ο σκηνικός διάκοσμος θα είναι ποικίλος αποτελώντας έτσι τον πόλο έλξης για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Θα στηθεί το σπίτι του Άγιου Βασίλη, με τον θρόνο του όπου εκεί θα φωτογραφίζονται τα παιδιά και θα του ζητούν τα δώρα τους. Επίσης χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια θα φωταγωγήσουν το χώρο και αμέτρητες νιφάδες τεχνητού χιονιού θα παιχνιδίζουν με τα παιδιά.
Εκτός από το σπίτι του Αϊ Βασίλη θα στηθούν ξύλινα Σπιτάκια με τα δώρα του Αι Βασίλη, που θα φιλοξενούν επαγγελματίες της πόλης που θα πωλούν Λουκουμάδες, Ηot dog, Ζαχαρωτά– Γλυφιτζούρια, Χριστουγεννιάτικα Παιχνίδια – Στολίδια, Βάφλες και Σοκολάτες ,Ζεστό Κρασί και Ρακόμελο, μπουγάτσα Σερρών.
Οι μικροί άλλα και όσοι νιώθουν παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν καθώς στο χώρο θα υπάρχουν: παγοδρόμιο, Carousel, τρενάκι και παιχνίδια Λούνα Πάρκ.
Επίσης από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου τρενάκι θα κάνει βόλτα δωρεάν τους επισκέπτες των Σερρών πραγματοποιώντας τη διαδρομή από την Πλατεία Ελευθερίας( μπροστά από την Εθνική Τράπεζα) ως το Κεντρικό Πάρκο(Θεατράκι).
Στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων της "Πολιτείας των Ευχών" και με δεδομένη την δύσκολη χρονιά για όλους θα δημιουργηθεί Ταμείο Αλληλεγγύης, όπου ο κάθε συμπολίτης θα μπορεί να προσφέρει ότι ευαρεστείται. Θα μπορεί να φέρει τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ή μεταχειρισμένα βιβλία για την Δημοτική Βιβλιοθήκη ή παιχνίδια, ρούχα κ.λ.π. που περισσεύουν, ώστε να δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να τα έχουν και να χαρούν. Ακόμη και χρήματα, για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όσες περισσότερες ευχές παιδιών.

15. Σκύδρα: «Το χωριό του Αϊ Βασίλη» 6 Δεκεμβρίου έως και 3 Ιανουαρίου

Σε άλλη μια πόλη της Πέλλας τη Σκύδρα θα στηθεί το «χωριό του Αϊ Βασίλη» στην περιοχή της λαϊκής αγοράς. Το χωριό του Αϊ Βασίλη θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου κι έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.
Καθημερινά, ο Αι Βασίλης θα υποδέχεται καθισμένος στο θρόνο του ονειρικού σπιτιού του όλα τα παιδιά για να παραλάβει τα γράμματά τους και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Το εργαστήρι, το σπίτι του μάγου, το σπίτι του παραμυθιού, το σπίτι των δράσεων, είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που θα περιμένουν τους επισκέπτες. Παράλληλα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το συνάνθρωπο και το περιβάλλον, προσεγγίζοντας παράλληλα την τοπική παράδοση.
Συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, νερόμπαλες, τραμπολίνο και πολλά άλλα παιχνίδια θα εντυπωσιάσουν και θα χαρίσουν χαρούμενες στιγμές στους παρευρισκόμενους. Βέβαια, είναι σημαντικό να δείξουμε όλοι την αγάπη μας προσφέροντας: ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας κι ό,τι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε συνανθρώπους μας.

16. Στρατώνι Χαλκιδικής: «Παραμυθοχώρα» 8 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής μπορούν να επισκεφτούν στο Στρατώνι την «Παραμυθοχώρα». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ οι επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς.
Στο Σπίτι των Τεχνών, τα ξωτικά φιλοδοξούν να γνωρίσουν στα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας μέσα από την τέχνη, ενώ στο Ταχυδρομείο τα παιδιά ετοιμάζουν τα γράμματα τους για τον Αϊ- Βασίλη, που τους υποδέχεται στο σπίτι του.  Στοο Γλυκόσπιτο οι ζαχαροπλάστιες θα βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους το γλυκό τους και στο Σπίτι του Παραμυθιού τα παιδιά έχουν θα ακούσουν ενδιαφέροντα παραμύθια κοντά στο τζάκι. 
Τέλος στην έξοδο, ένα τρενάκι περιμένει τα παιδιά για να τα ταξιδέψει σε μια διαδρομή εντός του χωριού, ενώ ένα μεγάλο λούνα παρκ, με πλήθος παιχνίδια, είναι εκεί για να διασκεδάζει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

17. Τύρναβος: «Αρχοντικό του Αϊ Βασίλη» 15 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου

Στο αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο θα λειτουργήσει το «Αρχοντικό του Αϊ Βασίλη». Όπως μας δήλωσε σε επικοινωνία ο υπεύθυνος για τη δράση κ. Γκανάτσιος στο παλιό αρχοντικό θα δημιουργηθούν θεματικά δωμάτια όπως αυτό του Αϊ Βασίλη, των ξωτικών, ενώ στο κελάρι θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια. Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την εθελοντική συμμετοχή φορέων της περιοχής. Για τους μαθητές του δήμου θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια για το παράπλευρο λουνα παρκ στο οποίο θα μπορούν να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι. Μάλιστα λόγω της κρίσης οι τιμές θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Στόχος της δράσης μας δήλωσε ο κ.Γκανάτσιος είναι να συμμετέχουν όλοι στις δύσκολες αυτές εποχές και να μην υπάρχει κοινωνικός αποκλεισμός.
Η δράση πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τυρνάβου (ΚΕΔΗΤ)

18. Τρίκαλα: «Ο Μύλος των Ξωτικών» 29 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου

Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει στα Τρίκαλα ο «Μύλος των Ξωτικών», που το προηγούμενο έτος τον επισκέφτηκαν περισσότεροι από 700.000 επισκέπτες. Fun Park, παιχνίδια, εορταστικό διάκοσμος, δωρεάν δράσεις αναμένεται να συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θα δοθούν συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Μύρωνας Στρατής, Φουρέιρα, Ματιάμπα, Σαμπάνης κ.α Επίσης θα υπάρξουν και πολλές θεατρικές παραστάσεις.
Ο Αι Βασίλης, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρούτζ», η νεράιδα των Χριστουγέννων και η μεγάλη και αγαπημένη παρέα, ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου». Δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό ζεστό και φιλόξενο και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο… «Μύλο των Ξωτικών».
Από τις 29 Νοεμβρίου 2013, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν.
Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του.Για 38 ολόκληρες ημέρες ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη, που όμοιο του δεν είδατε ποτέ.
Εδώ δημιούργησαν έναν χώρο, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του «Μύλου των Ξωτικών»

Πηγή: www.news.gr   (απο τον Βασίλειο Καλόγηρο )