ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ



Δεν υπάρχει πιο αναζωογονητικό πράγμα από το να ταξιδεύεις μόνος σου, σε γεμίζει έμπνευση, φαντασία, ζείς την περιπέτεια στο έπακρο. Μόνο τα πρόσωπα των φίλων σου που βλέπεις, όταν τους λες το εγχείρημά σου, αρκεί για να καταλάβεις ότι κάνεις κάτι που λίγοι μπορούν. Για το μόνο που δεν θα αγχωθείς, είναι για το αν θα νιώθεις μόνος, Στο ξενοδοχείο – χόστελ, στα πάρκα, στα καφέ και στα μπαρ, πίστεψέ με θα είσαι ο πιο προσιτός, ειδικά από άτομα τα οποία επίσης ταξιδεύουν μόνα. Εσύ έχεις την επιλογή πότε θα είσαι μόνος και πότε κοινωνικός και  με παρέα. Ρουφάς όλο το ταξίδι και την γεύση την ορίζεις εσύ...

Περιπέτεια, περιπέτεια, περιπέτεια , είναι η μόνη λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει ένα μοναχικό ταξίδι. Τι πιο δύσκολο από το να μάθεις να βασίζεσαι μόνο στον εαυτό σου. Το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο, μάθημα ζωής και εμπειρία ζωής.

Το αν είναι δύσκολο να κάνεις ένα ταξίδι μόνος σου, δεν έχει απάντηση. Σκέψου μόνο αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου,

-   να μπαίνεις σε μπαρ της περιοχής και όλοι να είναι με παρέα και εσύ να κάτσεις να πιεις ένα κρασί μόνος σου.
-  Να κάθεσαι στα σκαλιά του πιο πολυσύχναστου αξιοθέατου και απλά να παρατηρείς τον υπόλοιπο κόσμο, απολαμβάνοντας ίσως κάποια τοπική λιχουδιά 
Να απομακρύνεσαι από το κέντρο και να ψάχνεις την ντόπια νοικοκυρά που έχει ανοίξει το δικό της συνοικιακό εστιατόριο.
Να χαθείς σε μια άγνωστη πόλη για σένα και απλά να σκέφτεσαι μήπως έχει κάτι να γνωρίσεις εδώ, μέχρι να ξαναβρείς τον δρόμο σου.



Το πόσο μακριά θα το φτάσεις είναι καθαρά στο δικό σου γούστο, δεν είναι όλοι για να ξυπνάνε σε ένα άγνωστο μέρος χτυπημένοι  με ένα τατουάζ και να μην θυμούνται τίποτα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να δώσεις και μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια, να μην περάσεις την νοητή γραμμή ανάμεσα στην περιπέτεια και την τρέλα. Ε, αν την περάσεις και καμιά φορά δεν έγινε και τίποτα !!

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι τα πιο πολλά από αυτά που πέρασες δεν θα τα πιστέψει κανένας από τους φίλους σου, γιαυτό μην μπεις καν στον κόπο, δεν πρέπει να σε νοιάζει έτσι και αλλιώς. Οι εμπειρίες των ανθρώπων και το πόσο γεμάτοι νιώθουν από αυτές φαίνονται στο βλέμμα τους και στην αύρα τους.

Ναι, το συνιστώ έστω και μια φορά, έστω και κάπου κοντά, και αν δεν κάνεις τελικά γιαυτό? Δεν σημαίνει τίποτα, θα βρεις τα δικά σου πράγματα που σε γεμίζουν, είτε είναι ταξίδια με άλλους είτε κάτι άσχετο με ταξίδια.

Το γιατί πρέπει να το κάνεις είναι πλέον αυτονόητο, Χάλασε οτι λεφτά έχεις μαζέψει για ΔΕΗ, Χαράτσια κλπ( έτσι και αλλιώς δεν θα σταματήσουν ποτέ αυτά), και κλείσε ένα ταξίδι και πίστεψέ με θα το θυμάσαι για πάντα.