Διακοπές στην Κύπρο

Αναζητώντας την κατάλληλη απόδραση λίγων ημερών, τις περισσότερες φορές, οι επιλογές μας περιορίζονται σε 2 - 3 κλασικά μέρη όπως, Ρώμη, Βαρκελώνη, Παρίσι κλπ. Έχετε όμως σκεφτεί, ότι μπορεί να υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί και μάλιστα μπροστά στα πόδια μας; Το ξέρατε ότι η Κύπρος είναι διεθνώς αναγνωρίσιμος τουριστικός προορισμός; Ίσως για τον Έλληνα η Κύπρος να είναι κάτι σαν την ακρόπολη, είναι από τα σημαντικότερα μνημεία στο κόσμο, άνθρωποι ταξιδεύουν από την άλλη άκρη της γης για να την δουν, άλλα μπορεί ο Έλληνας να μην πάει ποτέ στην ζωή του.

Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να ρίξουμε και μια ματιά για διακοπές λίγο πιο κοντά μας. Γιατί όμως να επιλέξει κάποιος για τις διακοπές του το νησί της Κύπρου;

1) Θα μιλάτε την γλώσσα σας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για όσους δεν μιλούν πολύ καλά αγγλικά.

2) Η κουλτούρα της θεάς Αφροδίτης έχει ποτίσει το DNA των Κυπρίων, στους οποίους θα βρείτε την γνήσια φιλοξενία. Αυτή η φιλοσοφία με τα χρόνια πέρασε και στην τουριστική βιομηχανία, αυτό σημαίνει ότι θα νιώσετε την περιποίηση και την προσοχή από οποιονδήποτε έρθετε σε επαφή.



3) Τα ξενοδοχεία της Κύπρου βραβεύονται συνεχώς για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους. Ποικιλία από υπηρεσίες για οικογένειες, ζευγάρια  και παρέες καθιστούν τα ξενοδοχεία έναν από τους σημαντικότερους λόγους να επισκεφτείτε την Κύπρο.



4) Βάση της ετήσιας αξιολόγησης της Ε.Ε, η Κύπρος διαθέτει τα καθαρότερα νερά της Ευρώπης με 650 Χιλ. ακτών. Στην Κύπρο μπορείτε να βρείτε από κοσμικές παραλίες με πολύ δυνατά beach bars μέχρι απομονωμένες παραλίες με άμμο, πέτρα κλπ.


5) Το κλίμα της Κύπρου προσφέρει καλοκαιρινές διακοπές από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο. Λόγω της γεωλογικής και μετεωρολογικής φύσης η Κύπρος μπορεί να συνδυάσει ταυτόχρονα αλλά και ξεχωριστά  διακοπές θάλασσας, βουνού και πόλης.

6) Για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού η Κύπρος σίγουρα δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους. Βαθιά ορθόδοξη, η Κύπρος ζει με τα δικά της έθιμα όλες τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Επιπλέον στην Κύπρο θα βρείτε πλήθος μοναστηριών και μνημείων όπως τις δέκα βυζαντινές εκκλησίες της Τροόδου.


7) Τέλος, για τους λάτρεις τις γαστρονομίας, ποιος δεν έχει ακουστά το χαλούμι και την σεφταλιά; Ξεκινάς με αυτά και καταλήγεις να μην ξέρεις τι να διαλέξεις από περίπου 30 τοπικούς μεζέδες. Η γευστική πανδαισία της Κύπρου θα σας καταπλήξει την οποία μπορείτε να συνοδεύσετε από εκλεκτά τοπικά κρασιά ή την περίφημη κουμανταρία του αρχαιότερου κρασιού στον κόσμο με ονομασία προέλευσης.



Αναμφίβολα η Κύπρος μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα είδη ταξιδιωτών σε κάθε μορφή τουρισμού. Δεν έχεις παρά να σκεφτείς λίγο εναλλακτικά, κάτι το οποίο θα σε οδηγήσει σε πολύ ωραία μονοπάτια και αναμνήσεις.

Αν σας πείσαμε ευτυχώς η Κύπρος είναι μόνο μια ανάσα άπο εμάς με πολύ κοντινές και καθημερινές πτήσεις κάτι το οποίο είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.

Για εκδρομές στην Κύπρο μπορείτε να ακολουθήσετε τα Link.