Μύθοι για τις Low Cost Αεροπορικές.

Low Cost ? at the end of the day δεν νομίζω...ότι πληρώνεις παίρνεις ! 

Πολλά ακούμε τον τελευταίο καιρό λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού για τις low cost αεροπορικές εταιρείες. Τι όμως από όλα αυτά ισχύει ? Τι σημαίνει το Low cost ? και άλλα τέτοια ερωτήματα έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει το παρακάτω άρθρο.  Δεθείτε καλά και απολαύστε την πτήση σας, το αν θα φτάσουμε εξαρτάται από την αεροπορική, άλλα σημασία έχει το ταξίδι δεν λένε ?


1) Low cost = μειώσεις στην ασφάλεια. ΜΥΘΟΣ. Οι αεροπορικές εταιρείες ελέγχονται εξονυχιστικά για τα μέτρα ασφαλείας τους και μάλιστα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα αν δεν τηρούνται. 


2) Low cost = Στο βενζινάδικο ο πιλότος δεν λέει φουλαρέ το, άλλα βάλε 3 eur να φτάσω Πέραμα. ΜΥΘΟΣ. Οτι πιο αστείο έχω ακούσει ! !  Ότι δηλαδή γεμίζουν το ντεπόζιτο ίσα ίσα μέχρι την Ρώμη, και αν ο πιλότος μερακλώσει και πατήσει λίγο γκάζι παραπάνω αναγκαστικά θα πέσουν πάνω στο Κολοσσαίο, εξού και οι ζημιές... δεν προλαβαίνουν να το φτιάχνουν.  Έλεος...


3) Low cost = Δεν έχω θέση ταξιδεύω όρθιος. ΜΥΘΟΣ. κάτι σαν το λεωφορείο που μας πάει το πρωί στις δουλειές μας κρατώντας την χειρολαβή και οι μισοί δεν έχουν βάλει αποσμητικό? Α πα πα αυτές οι low cost... η μάλλον σαν την ταινία με την Βουγιουκλάκη (Με το πίπι ξέρεις μην κάνεις οτι δεν το έβλεπες..) που έκατσε στο κέντρο και της ήρθε το γιαούρτι στην μάπα. Να γυρίζω από Ρώμη και να έχει φέρει η θίτσα στο αεροπλάνο γιαούρτι πρόβειο απο την via Giovanni και να βουτήξω μέσα, μην μου μιλάτε για low cost !! 


4) Low cost = Τα αεροπλάνα τους πέφτουν. ΜΥΘΟΣ. Φήμες υπάρχουν ότι σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης έχουν βάλει δίχτυ ώστε να αποφύγουν τα καθημερινά πεσίματα. Έτσι μετά την πτώση το αεροπλάνο ρίχνει ανεμόσκαλα και οι επιβάτες φτάνουν απευθείας στο κέντρο του προορισμού τους χωρίς μετρό και άλλα περιττά μέσα μεταφοράς. 


5) Low cost = Είναι πολύ στενά και ο ένας κάθετε πάνω στον άλλον. ΜΥΘΟΣ . Κατσε ρε φιλαράκι, εσύ δεν είχες παράπονο που ταξίδευες όρθιος με χειρολαβή? Τώρα σου βρήκαμε και θέση και πάλι γκρινιάζεις? α α θα τα χαλάσουμε...!! Δεν ξύπνησε μια μέρα η Low cost αεροπορική και είπε στριμώξτε τα καθίσματα γιατί θέλω να βάλω μια ντουλάπα στα δεξιά. Τα μοντέλα των αεροπλάνων που έχεις μπει προφανώς είναι έτσι κατασκευασμένα. Τώρα θα μου πεις οτι αυτό σημαίνει οτι δεν είναι στενά? Οχι ίσως να είναι χιλιοστά πιο στενά απο κάποιο άλλο μοντέλο, ΑΛΛΑ όταν πας Ρώμη με επιστροφή με 30 - 40 eur δεν σε πολυπαίρνει να μιλάς ! 


Μην πέφτεις λοιπόν θύμα των αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού, ασφαλώς και οτι πληρώνεις παίρνεις. Ναι, οι low cost δεν θα σου σερβίρουν φαγητό, ναι κάποιες φορές δεν θα σε αφήσουν να διαλέξεις θέση και άλλες τέτοιες μικρολεπτομέριες που είσαι διατεθειμένος να τις θυσιάσεις για να πας πιο οικονομικά στον προορισμό σου. Αν πάλι σου ταιρίαζει μια ΟΧΙ Low cost εταιρεία, καλά κάνεις. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τι τον ικανοποιεί και τι πληρώνει. Μακάρι να μπορούσα να πάω στην Μύκονο με ιδιωτικό γιότ με 30 άτομα περετικό προσωπικό, αλλά και με το πλοίο της γραμμής να πάω αφού τόσο μπορώ, θα το ευχαριστηθώ και θα το υπερασπιστώ. 


Καλά ταξίδια λοιπόν και θα με θυμηθείτε στο επόμενο χειροκρότημα στην προσγείωσή σας σε κάποιο από τα ταξίδια σας. Εύχομαι.