Ταξίδι οδικώς? Μόνο αν σου πάει...


Οδική εκδρομή? Ναι πολύ καλό... αλλά όχι για όλους !! 

Την τελευταία περίοδο έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στην ζήτηση οδικών εκδρομών κυρίως στο εξωτερικό, άλλα και στην Ελλάδα. Ένας λόγος για αυτή την αύξηση είναι οι πολύ συμφέρουσες τιμές σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια. Μια οδική εκδρομή μπορεί να κοστίσει έως και τα μισά χρήματα για τις ίδιες ημέρες στον ίδιο προορισμό. Μπορούμε όμως όλοι να συμμετέχουμε σε μια οδική εκδρομή ? Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Οι οδικές εκδρομές δεν είναι για όλους, άλλα δεν είναι και για λίγους. Πριν πάρεις μέρος σε κάποια οδική εκδρομή, πρέπει να λάβεις υπόψη σου κάποια σημαντικά θέματα όπως: 

1) ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.  Αν είσαι χαρακτήρας που δεν σε ενδιαφέρουν οι γύρω σου και  νομίζεις ότι πρέπει να γίνεται πάντα το δικό σου, τότε σίγουρα δεν πρέπει να πάρεις μέρος σε οδική εκδρομή. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό πρέπει να είναι η διάθεσή σου να συνυπάρξεις με άλλα άγνωστα άτομα, τα οποία, άλλες φορές θα συμπαθείς και άλλες όχι. 

2) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. Αν θέλεις ένα ταξίδι που θα σου κάνουν αέρα με φοινικόδεντρα, και θα σου κρατάνε το κοκτέιλ κοντά στο στόμα σου για να μην κουνιέσαι, τότε σίγουρα αυτό που ψάχνεις δεν είναι μια οδική εκδρομή. Οι οδικές εκδρομές έχουν στηθεί για να εξυπηρετήσουν ένα αριθμό ταξιδιωτών, με ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες, με το ίδιο κόστος. Θα πρέπει να μελετήσεις καλά το πρόγραμμα της εκδρομής και τι περιλαμβάνει για να αποφασίσεις αν ταιριάζει στα δικά σου γούστα. Και να θυμάσαι, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. 

3) ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Μια λέξη χίλιες σκέψεις. Αν θέλεις να κοιμηθείς και 2 ώρες παραπάνω γιατί το βράδυ έκανες αχαλίνωτο clubing στα απόκρυφα στενάκια της Ρουμανίας, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλεις σε καμιά περίπτωση να χάσεις την εκδρομή στο Κάστρο του Δράκουλα, τότε μάλλον σου ταιριάζει καλύτερα μια εκδρομή με 2-3 φίλους σου το πολύ, γιατί και εκεί μάλλον τσακωμό μυρίζομαι...Αν θα πάρεις μέρος σε οδική εκδρομή θα πρέπει να σεβαστείς τους υπόλοιπους με τα ωράρια του προγράμματος, και πίστεψέ με δεν θέλεις να έχεις 50-60 θυμωμένους ανθρώπους συνεχώς καρφωμένους πάνω σου. 

4) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ. Για να οργανωθεί μια οδική εκδρομή χρειάζεται πάρα πολύ κόπος και χρόνος, για να χαλάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Αν έχεις παρατηρήσει ότι είσαι από τους ανθρώπους που συνεχώς χαλάνε τους γύρω τους, τότε ούτε να το σκεφτείς να πας σε οδική εκδρομή. Πρέπει να είσαι συγκαταβατικός και να καταλάβεις ότι δεν μπορείς σε μια εκδρομή να τα έχεις όλα. Μπορεί να μην είναι όλα τα γεύματα στα δικά σου γούστα, μπορεί να μην σου αρέσει το πρωινό, μπορεί το δωμάτιό σου να μην είναι εξίσου καλό με κάποιου άλλου, μπορεί να θές να καθίσεις μπροστά στο πούλμαν άλλα όλοι θέλουν. Ένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να έχει όλα τα δωμάτια ίδια, και πόσο μάλλον όταν είναι γεμάτο. Οι αξιόλογοι (αυτό το αφήνετε πάνω μας)  tour Operators δεν μεροληπτούν σε αυτά τα θέματα, και αν είστε προκατειλημμένοι, ότι και να σας δώσουν, πάντα θα σας αρέσει το δωμάτιο του άλλου. 

5) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.  Οι οδικές εκδρομές δεν είναι για ολυμπιονίκες άλλα ούτε και για ανθρώπους που πρέπει να έχουν μπουκάλα οξυγόνου συνδεδεμένη. Δυστυχώς, άλλα αυτή είναι η αλήθεια. Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας θα πρέπει να το αναφέρετε πριν από την πληρωμή της εκδρομής , και ο tour operator ή ο πωλητής θα σας ενημερώσει για το αν μπορείτε να πάρετε μέρος στην εκδρομή. Κύριο μέλημα του διοργανωτή είναι να προστατέψει το σύνολο των εκδρομέων ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα. Αν λοιπόν σας πιάνει η καρδία σας κάθε 5 λεπτά και το κρύψετε κατά την κράτηση, τότε έχουμε πρόβλημα με το νο1 παραπάνω. 

6) ΑΝΤΟΧΕΣ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΧΙΟΥΜΟΡ. Δεν θα σου πούμε ψέματα, η οδική εκδρομή είναι μια κουραστική άλλα ευχάριστη διαδικασία. Απαιτεί να έχεις αντοχές καθώς περνάς πολλές ώρες στο πούλμαν, υπομονή για διάφορα πράγματα που ίσως λίγο να σε ενοχλήσουν, και χιούμορ για να περάσεις καλά σε κάθε περίπτωση. 


Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω θα περάσεις τέλεια, θα κάνεις νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες και γιατί όχι, και νέους φίλους. Αφήστε τον αρχηγό του group να σας περάσει το κατάλληλο mood και ενσωματωθείτε με το group. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου